Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

FLORAI'S SUPERMAN

Tiedot

Lempinimi Susu Omistaja Selma, kht Lehtikaruselli
Rotu Welsh, sectio A Tekijä kht Florai
Sukupuoli Tamma Koulutus ko HeB, re 100cm
Syntynyt 14.8.2007 Painotuslaji Yleis/este
Säkäkorkeus 122cm Paras kaveri Essi
Väritys Ruunikko, valkopää Varusteiden väri

Vaaleanpunainen

>> Kuvagalleria <<

Luonne

Susu on luonteeltaan pirteä ja reipas ponitamma, joka on todella mutkaton käsitellä ja ratsastaa. Susun uskaltaa jättää nuorempienkin käsiteltäväksi ogelmitta.

Hoidettaessa se seisoo nätisti paikallaan ja tarkkailee ympäristön tapahtumia. Se odottaa innolla pääsyä töihin, eikä vastustele satulavyön kiristyksessä tai kuolaimien laitossa. Harjan siistimisestä se ei pidä, silloin se saattaa hieman luimistaa korviaan. Susulla onkin melkoinen pystytukka, joka harottaa joka suuntaan. Namin saadessaan Susu saattaa ruveta ahneeksi ja alkaa kerjäämään lisää herkkuja tuuppimalla. Susulle ei siis kannata syöttää hirveästi nameja, ettei se opi huonoja tapoja!

Taluttaessa Susu kävelee reippaasti, mutta ei kuitenkaan rynni vaan kunnioittaa taluttajan määräämää vauhtia. Susu antaa hyvin tilaa taluttajalle eikä liimaudu ihan kylkeen kiinni kävellessään. Tarhasta sisälle tullessaan saattaa poni kuitenkin nostaa hieman vauhtia.

Ratsastaessa Susu on joka tytön unelmaponi, vaikka harmillisen pienen koonsa takia jääkin nopeasti pieneksi monille ratsastajistaan. Susulla on potentiaalia erityisesti isoille esteradoille, sillä se hyppää pyöreästi ja kevyesti ja imee paljon esteille. Poni hyppää vaikka kuinka ihmeellisistä paikoista, kunhan ratsastaja osaa liimata itsensä selkään kiinni. Poni ei pelkää minkään muotoisia erikoisesteitä, sillä se on tottunut niihin jo pienestä pitäen. Susulla saattaa joskus olla liikaakin vauhtia esteradoilla, jolloin se saattaa tarvita hieman napakampaa kättä. Vauhtinsa ja kuumuvuutensa takia Susu on kuitenkin loistava kilpaponi. Poni ei myöskään kilahda totaalisesti jos vähän jää ohjaan roikkumaan tai tömähtää satulaan esteen jälkeen. Pikkuesteetkin Susu hyppää nätisti, joskus hypyt saattavat lähteä aika kaukaa tai olla hieman liioiteltuja, poni kun tuntee itsensä aliarvioiduksi miniesteitä hypätessään. Kouluratsastuskin ponilta sujuu, vaikka painotus onkin esteissä. Susu osaa liikkua pyydettäessä erittäin hyvässä peräänannossa, mutta ilmaiseksi se ei anna mitään. Aloittelevilla ratsastajilla Susu liikkuu kyllä ihan nätisti ja tekee tarvittavat tehtävät, mutta kokeneemmilla ratsastajilla se antaa itsestään tuhat kertaa enemmän.

Sukutaulu

i. Ra. Ra Top notch Banter ii. - iii. -
iie. -
ie. - iei. -
iee. -
e. CAS Every Emelita ei. - eii. -
eie. -
ee. Ra. Ra Laceheart eei. Valentino
eee. Duchess of Devonshire

Jälkeläiset

o./t. Nimi - syntymäaika - rotu - i. Nimi

Kisakalenteri

Päivämäärä Kisat/Tuomari Laji ja luokka Sijoitus
11.10.2015 ECP & CRB Showjumping, Esssi ja Sohvi Este: Small Tour 60cm 17/23, 5vp
14.10.2015 kht Hepokuusi, Iitu Este: 30-40cm 2/?
       
       

(Sijoitukset tummennettu)

Arvostelut

ei vielä arvosteluja!

©2018 Lehtikaruselli - suntuubi.com